Otetaan valtuusto takaisin

Tampereen kaupunginvaltuustossa on ollut perussuomalainen edustus aina vuoden 2008 vaaleista lähtien. Näissä vaaleissa nousivat ensimmäiset neljä perussuomalaista valtuutettua osaksi kotikaupunkini 67-jäsenisen valtuuston vahvuutta. Neljä vuotta myöhemmin puolue oli tehnyt läpimurron valtakunnallisissa vaaleissa ja paikallisten valtuutettujenkin määrä nousi neljästä yhdeksään. 2017 pettymys silloiseen hallituspolitiikkaan heijastui vahvasti myös paikallistasolle ympäri maan. Tampereella perussuomalaisten valtuustoryhmä kutistui alkuperäisen neljän hengen vahvuiseksi. Vaalien välillä puolet valtuustoryhmän jäsenistä oli jo ehtinyt loikata muualle perussuomalaisten ryhmästä.

 

Seuraavat kuntavaalit, kolmetoista vuotta ensimmäisten perussuomalaisten valtuutettujen rantautumisesta Tampereen valtuustoon, tulee olemaan perussuomalaisen kuntapolitiikan näytönpaikka. Kesän 2017 paljon puhuttaneen puoluekokouksen ja hallituskriisin jälkeen puolue on uudistanut ja kehittänyt toimintaansa. Edellisissä eduskuntavaaleissa nähtiin ennennäkemätön nousu, ennustetusta vaalitappiosta torjuntavoittoon ja suurimmaksi oppositiopuolueeksi. Tilaus perussuomalaiselle politiikalle ei ole kadonnut mihinkään.

 

Tampereen päätöksenteon voimasuhteet poikkeavat valtakunnan politiikasta, kolmen suuren valtuustoryhmän määrätessä tahdin. Nykyisen valtuuston toimintaa on varjostanut valtuutettujen tunteiden ohjaama päätöksenteko ja oman ideologian pakottaminen. Tavallinen tamperelainen on saanut kokea tämän nahoissaan, putoamalla tärkeysjärjestyksessä monen hankkeen ja eturyhmän taakse. Perussuomalaisilla on nyt ensimmäistä kertaa todellinen mahdollisuus nousta näiden suurten valtuustoryhmien rinnalle. Perussuomalaiset voivat yltää tarpeeksi suureen mandaattiin toimia valtuuston vaa’ankieliasemassa, tuoden näin järjen äänen takaisin osaksi Tampereen päätöksentekoa. 

 

Tampereen Perussuomalaiset asettaa vahvan ja kattavan ehdokaslistan huhtikuun kuntavaaleihin. Listan, joka heijastaa läpileikkausta Tampereen väestöstä. Tämä ehdokasjoukko tulee ajamaan maanläheistä politiikkaa, sellaista politiikkaa, jota tavallinen tamperelainen päättäjiltä odottaakin. Perussuomalainen politiikka kääntää nykyisen kehityksen suunnan; ideologisen pakotuksen ja suuruudenhullujen hankkeiden aika on ohi.

 

Otetaan valtuusto takaisin.