Meidän kaikkien pitäisi olla nationalisteja

Ensi keväänä kaikille yhdeksäsluokkalaisille aiotaan jakaa kirja Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä.Kyseenalaisen tästä suunnitelmasta tekee se, että mukana tämän valtakunnallisen hankkeen rahoituksessa on esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö. Feminismi on aate joka keskittyy ajamaan vain noin joka toisen suomalaisen asiaa. Vähemmän poliittisesti epäkorrektia tästä tekisi se jos kirja käsittelisi tasa-arvoa feminismin sijaan.

Tätäkin parempi vaihtoehto olisi jakaa koululaisille kirjaa Meidän kaikkien pitäisi olla nationalisteja.Poliittisista aatteista nationalismi on se joka asettaa kaikki maan kansalaiset tasa-arvoiseen asemaan jaottelematta heitä eturyhmiin. Nationalistisessa päätöksenteossa Suomen valtion ja Suomen kansalaisen etu on aina etusijalla. Toisin kuin nyt monikulttuurisuutta palvovassa trendissä, niin maahanmuuttajat kuin Euroopan unionikin ovat keskeisiä eturyhmiä.

Oman maan ja kansan asettaminen maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden ja EU-kansalaisten edelle ei tarkoita kuitenkaan mitään nurkkakuntaista rasismia. Monet näkyvimmistä rasisteiksi syytetyistä maahanmuuttokriittistä poliitikoista seurustelevat itse maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kanssa, kuten Nigel Farage, Geert Wilders ja Olli Immonen. Rasistikortti onkin jo ajat sitten kulutettu puhki ja menettänyt merkityksensä.

Itse olen kannattanut erittäin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa edellisissä kuntavaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Samalla linjalla jatkan myös tulevissa kuntavaaleissa. Tästä huolimatta olen majoittanut asuntooni tansanialaisia konferenssivieraita sekä venäläisiä ja italialaisia sohvasurffaajia. Olen ollut oluella keski-ikäisten etiopialaisten opiskelijoiden kanssa ja kutsunut irakilaisia turvapaikanhakijoita pelaamaan Xboxia. Vaikka turvapaikanhakija-aallon käsittelyssä kannatankin Dublinin sopimuksen kunnioittamista ja turvapaikanhakijoiden rajalta käännyttämistä tai asuttamista suljettuihin väliaikaistiloihin, ei näin kuitenkaan toimittu, niin samapa tuo jos koittaa tutustua heihin ja katsastaa millaista väkeä he ovat. Kyseiset irakilaiset tosin osoittautuivat myöhemmin turisteiksi jotka lähtivät vapaaehtoisesti takaisin kotimaahansa. Tansanialaisen konferenssivieraan kanssa kävimme baarissa jonka omistajaa äärivasemmisto haukkui netissä natsiksi. Tämä ilkeä natsi kuitenkin tarjosi minulle ja vieraalleni ilmaiset juomat. Voit todellakin yllättyä millaisia ihmisiä todellisuudessa ovat ne jotka rasisteiksi leimataan. Nationalismi ei sulje pois erimaalaisten yhteistyötä ja kiinnostusta muihin kulttuureihin.

Nationalisti pyrkii säilyttämään oman kulttuurinsa ja valtion itsehallinnon. EU-kriittisyys onkin täysin tervettä logiikkaa vaikka sitä tänä päivänä pyritäänkin parhaansa mukaan demonisoimaan. Nationalismi ei myöskään tarkoita rajojen sulkemista tai jo maassa olevien maahanmuuttajien karkottamista. Nationalistit eivät esimerkiksi vastusta työperäistä maahanmuuttoa. Maahanmuuttopolitiikan täytyy olla hallittua ja perusteltua. Nykyistä turvapaikkapolitiikkaa tehdään tunteilla järjen sijaan. Oli sitten moraalin kannalta katsottuna mikä tahansa kanta oikein, on Suomen kansalaiset laitettava etusijalle. Raha ei kasva puissa ja varat jotka maahanmuutto kuluttaa on kuitenkin leikattava jostain muualta. Monikulttuurisuus on hyväksyttävää kun se tapahtuu luonnollisesti, toisin kuin nyt väkisin pakottamalla. Monikulttuurisuutta ei pidä edistää, eikä estääkään.

Terve nationalismi on todellista kansan välistä tasa-arvoa joka vastustaa yhtälailla syrjintää ja rasismia kuin muutkin aatteet. Nationalismi ei opeta vihaamaan muita kansoja tai pitämään omaa kansaansa muita parempana. Se opettaa arvostamaan tätä  hyvinvointivaltiota joka mahdollistaa jokaiselle kansalaiselle elinkelpoisen tulevaisuuden. Se opettaa pyrkimään suojelemaan järjestelmää jonka olemme rakentaneet ja mahdollistamaan sen säilyminen myös tuleville sukupolville.

Meidän kaikkien pitäisi olla nationalisteja olisi teos jonka jokaisen yhdeksäsluokkalaisen olisi hyvä lukea, näinä aikoina joina meihin iskostetaan vähättely omaa kulttuuriamme kohtaan.